Naar nieuwsoverzicht

Brouwerij Vuylsteke – Kortrijk

BROUWERIJ VUYLSTEKE – KORTRIJK

September is niet enkel voor de studenten een spannend moment, ook voor hoofdaannemer Arthur Vandendorpe is het de start van een nieuw project.

De restauratie van de vroegere brouwerij Vuylsteke die gebouwd werd in 1887 in de Beheerstraat te Kortrijk wordt opgestart.

Het gebouw staat op de inventaris van bouwkundig erfgoed. Het gebouw bevindt zich tussen twee nieuwbouwblokken maar wordt met respect gerestaureerd. Door onze werken wordt de originele installatie van de brouwerij in ere hersteld en meteen geïntegreerd in de nieuwe functie van het gebouw. De gelijkvloerse verdieping wordt ingericht als kantoren voor de directie en administratie van de naburige School voor Mens en Samenleving. Op de verdieping is de monumentale brouwersruimte een open leercentrum, die dan aansluit op de mediatheek van de nieuwbouw.

Op de 1e verdieping vind je trouwens de grootste originele roerkuip in België.

Arthur Vandendorpe is de hoofdaannemer voor de totaalrestauratie en dus zowel van de zware ruwbouw alsook van de gevel,- en metselwerken, dak- en interieurwerken. De houten ramen alsook de stalen ramen worden grondig onder handen genomen en aangevuld met nieuw stalen schrijnwerk en meubilair.  Tevens nemen we de coördinatie van de nevenaannemers technieken onder handen.

Dit project wordt afgerond in eerste zit binnen een termijn van 180 werkdagen. Neem dan zeker terug een kijkje op onze website onder “projecten” om de transformatie van dit gebouw te aanschouwen.