Arthur Vandendorpe
Arthur Vandendorpe
Werfnieuws

Anzegem - Hoeve

Anzegem – Hoeve

In 2017, precies 240 jaar na de opbouw van de hoeve is de restauratie gestart.

Eens door het hek, geflankeerd door twee lindebomen en centraal op het erf een treurwilg vinden we de hoeve bestaande uit losstaande witte bestanddelen uit baksteen of vakwerk.

Het dak werd in ere hersteld door hiervoor riet te verwerken door gespecialiseerde vaklui. De voordelen van het gebruik van riet zijn dat het licht in gewicht is en dat het de opbouw een zeker isolerend vermogen geeft door zijn holle stengel en de ruimte tussen de gebundelde stengels. De nok werd authentiek uitgevoerd met boomse vorsten in de mortel geplaatst. Aan de onderzijde van de dakvlak werden er ook boomse pannen verwerkt zoals de traditie het wil.

 

Tijdens de restauratie werden de gevels na reiniging, voegwerk en metselwerk terug gewit met bijhorende plint naar originele uitvoering. De zijgevel wordt getypeerd door de vlechtingen hersteld door onze restauratiemetsers.

Om het geheel tot zijn recht te laten komen werd het houten buitenschrijnwerk met houten buitenluiken naar origineel model vernieuwd door de schrijnwerkers in ons atelier.

Nu 2019, twee jaar later, de definitieve oplevering achter de rug, is de eigenaar terug koning op zijn erf.

Next news item
Arthur Vandendorpe is BCCA ...
Arthur Vandendorpe gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.