Arthur Vandendorpe
Arthur Vandendorpe
Werfnieuws

Arthur Vandendorpe smukt de achtergrond van “Iedereen Beroemd” op !

Onze-Lieve-Vrouw kerk te Gaasbeek – restauratie kerkhofmuur

 

In mei 2020 is Arthur Vandendorpe gestart met de restauratie van de kerkhofmuur van de Onze-Lieve-Vrouw kerk te Gaasbeek, een pittoresk dorpje midden in het Pajottenland.  Dit in opdracht van de Kerkfabriek met als architect Studio Roma.

Deze 19de-eeuwse bakstenen muur van zo’n 230 lm omringt de kerk met bijhorend kerkhof en is op bepaalde plaatsen erg verweerd door woekerende klimop. De voet van de muren aan de straatzijde is fel aangetast door strooizouten. We zullen van het mooie zomerweer profiteren om de 60 kubieke meter metselwerk vakkundig te vernieuwen. Echt een kolfje naar de hand van onze ervaren restauratiemetsers. Uiteraard wordt de volledige oppervlakte zachtjes gereinigd teneinde de patine te behouden om de bestaande delen te harmoniseren met de nieuwe delen. Het voegwerk krijgt wederom zijn kenmerkende dagstreep.

De dekstenen in arduin met oude frijnslag herstellen we waar mogelijk met ingewerkte verankeringen of herstelmortel. De slechtste worden vervangen naar origineel model. De smeedijzeren poort wordt ook grondig aangepakt en enkele grafstenen worden gerestaureerd. Het toegangspad in kasseien wordt ook opnieuw aangelegd met recuperatie van de bestaande kasseien.

De werken zullen zone per zone afgewerkt worden, terwijl het kerkhof bereikbaar blijft, om uiteindelijk tegen november 2020 op te leveren. De kortstondige hinder nemen de wielertoeristen uit de buurt er graag bij met uitzicht naar een puik restauratiewerk.

Next news item
Kasteel van Wevelgem
Arthur Vandendorpe gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.