Arthur Vandendorpe
Arthur Vandendorpe
Werfnieuws

Binnenkort sluiten wij de deuren op de Huysmanhoeve

Na twee jaar hard labeur zullen we binnenkort onze werken afronden: het doek valt.  Het plattelandscentrum zal dan opnieuw zijn intrek nemen in de gebouwen die met een bijzonder fijn gevoel gerestaureerd werden.  De nieuwe monumentale poorten – vervaardigd door de vaklui in ons eigen atelier – sluiten onze werken letterlijk en symbolisch af.  Alle hedendaagse toevoegingen werden evenwichtig ingewerkt in de authentieke bouwdelen van de dwarsschuur.

Enkel het bekijken van de foto’s doet het resultaat van het hard labeur oneer aan.  Deze restauratie verdient een bezoek!

Eenzelfde beleving overvalt je eens je de leslokalen op de verdieping van de koestal binnen stapt.  Evenwicht in al zijn facetten tot in alle details, van de gebruikte materialen tot in het kleur van de afwerking.  De draagstructuur van de transparante glazen liftschacht bijvoorbeeld is opgebouwd uit dezelfde profielen als de authentieke profielen van de vakwerkspanten.

Buiten werden nog twee nieuwbouwtjes toegevoegd om het openbaar sanitair en de technieken in te huisvesten.  Maar daarover hadden we het al in een eerder nieuwtje op onze website.

Nu nog enkele weken de kroon op het werk zetten zodat deze site ten volle kan herleven in harmonie met de ontluikende lente.

 

Next news item
Nog een parel op het palmar...
Arthur Vandendorpe gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.