Arthur Vandendorpe

Onze aanpak

De wereld van renovatie en restauratie is een sector waarbinnen communicatie, expertise en passie voor het vakmanschap onontbeerlijk zijn. We houden er dan ook van om écht samen te werken met een klant en architect binnen een bouwteamverhaal. Fierheid en tevredenheid van en voor de klant … daar streven we naar! Hiervoor bezitten we over heel wat troeven!

Restauratie en Renovatie

Als algemene aannemer nemen we enthousiast de teugels in handen om in overleg én met respect voor de historiek van het gebouw uw project vooruit te duwen. Onze eigen ruwbouwploegen zijn niet vies van het fijnere herstelwerk met oog voor precisie. En dit, voor zowel metselwerk als metaalwerken, natuursteen, houten roosteringen enz….

 

 

Interieurrestauratie

Ook interieurrestauratie is één van onze kernactiviteiten. Enerzijds zijn we bedreven in het herstel van gepleisterde decors, met lijstwerk, rozassen, polychromie, behang enzoverder. Daarnaast herstellen onze ervaren schrijnwerkers alle types lambriseringen, paneeldeuren en houten vloeren. Onze vaklui onder leiding van onze restauratrice herstellen met gretigheid natuursteen-, granito- en marmermozaïekvloeren. Deze herstellingen kunnen volgens vraag uitgevoerd worden met de authentieke materialen en werkwijzes.

 

Houten schrijnwerk

Werken met hout is ook één van onze kernactiviteiten. Ons polyvalent team is actief zowel in ons eigen atelier als op de werf. Het timmer- en schrijnwerk wordt altijd op maat gemaakt. Van het reproduceren van een bestaand model, het creëren van een nieuw en modern stuk met historisch profiel conform de akoestische en thermische eisen, tot het ter plaatse restaureren van historisch schrijnwerk.

Het herstellen naar authentieke uitvoering van oud houten binnen- en buitenschrijnwerk is voor onze mensen tevens een kolfje naar de hand.

Kleur- en materialenonderzoek

Voor de uitgebreide materialen- en kleuranalyses schakelen wij onze eigen restauratrice in zodat er vlot op de vraag kan ingespeeld worden. Vanuit haar masteropleiding kent het onderzoek op keramische materialen helemaal geen geheimen. Met haar bouwhistorische kennis worden de verbanden en opeenvolgingen van verschillende bouwfases klaar en duidelijk in alomvattende onderzoeksverslagen gegoten

 

Betonrenovatie

Dankzij de opgebouwde ongeëvenaarde expertise en BCCA certificaten niveau A en B in de renovatie van betonconstructies, zijn we dé aangewezen partner voor uw betonrenovatie.
Betonrot? Injectiewerken? Opgelijmde wapening? … Wij lossen dit graag en met veel kunde voor u op!

Heeft u een totaalproject en zoekt u een betrouwbare expert die de coördinatie op zich neemt van alle uitvoeringen? Onze ervaren project- en werfleiding staat u hier graag bij!
Maak een afspraak
Arthur Vandendorpe gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.