Arthur Vandendorpe

Onze aanpak

De wereld van renovatie en restauratie is een sector waarbinnen communicatie, expertise en passie voor het vakmanschap onontbeerlijk zijn. We houden er dan ook van om écht samen te werken met een klant en architect binnen een bouwteamverhaal. Fierheid en tevredenheid van en voor de klant … daar streven we naar! Hiervoor bezitten we over heel wat troeven! De restauratie van een historisch gebouw is namelijk te belangrijk om aan om het even wie toe te vertrouwen, het vergt vakkundigheid en respect voor het verleden.

Restauratie en Renovatie

Als algemene aannemer nemen we enthousiast de teugels in handen om in overleg én met respect voor de historiek van het gebouw uw project voort te stuwen. Onze eigen ruwbouwploegen hebben allen een opleiding in restauratie gevolgd en zijn vertrouwd met het fijnere herstelwerk van natuursteen, houten roosteringen, metselwerk, metaalwerk, enz. Die ervaring in traditionele bouwtechnieken en hun passie voor de restauratie van historische bouwwerken zijn het kloppende hart van ons bedrijf. Onze projectleiders zijn opgeleid om de soms complexe historische restauratieprojecten te begeleiden. De hechte samenwerking van ambachtslieden en projectleiders garandeert een kwaliteitsvolle realisatie van uw project.

 

Interieurrestauratie

Interieurrestauratie is één van onze kernactiviteiten. Onze restauratrice en Master in ConservatieRestauratie leidt een gemotiveerd en specifiek opgeleid team van vakmensen om historische interieurs te restauren volgens de regels van de kunst. Hun opdracht loopt van het herstel van gepleisterde decors, met lijstwerk, rozassen, polychromie en behang, over lambriseringen, paneeldeuren en houten vloeren. Onze restauratrice is gespecialiseerd in steenrestauratie en heeft een passie voor natuursteen-, granitoen marmermozaïekvloeren. Deze herstellingen worden zoveel mogelijk uitgevoerd met authentieke materialen en volgens traditionele methodes. De authenticiteit van de uitvoering en het respect voor het ambacht blijven onze leidraad

 

Houten schrijnwerk

Een tweede kernactiviteit is het werken met hout. Ons polyvalent team is actief zowel in ons eigen atelier als op de werf. Het timmer- en schrijnwerk wordt altijd op maat gemaakt en gaat van het reproduceren van een bestaand model, het creëren van een nieuw en modern stuk met historisch profiel conform de akoestische en thermische eisen, tot het ter plaatse restaureren van historisch schrijnwerk. Ook het herstellen naar authentieke uitvoering van oud houten binnen- en buitenschrijnwerk is voor onze mensen een kolfje naar hun hand, waarbij wordt gestreefd naar een maximaal behoud van de bestaande elementen.

Kleur- en materialenonderzoek

Voor uitgebreide materialen- en kleuranalyses schakelen wij onze eigen restauratrice in. Zij werkt onder andere samen met het agentschap Onroerend Erfgoed van de Vlaamse overheid en zet haar bouwhistorische kennis in om de verbanden en opeenvolgingen van de verschillende historische bouwfases te klasseren, te inventariseren en te fotograferen. Ze neemt stalen, die worden geanalyseerd door gespecialiseerde labo’s. Op basis van dat vooronderzoek werkt zij een behandelingsplan uit dat ze zelf, samen met onze medewerkers en andere specialisten, uitvoert. De authentieke kleuren en materialen van het gebouw worden zo in ere hersteld, volgens de huidige bouwnormen.

 

Betonrenovatie

Veel betonnen constructies raken voortijdig beschadigd en vereisen reparaties. Er zijn evenveel oorzaken van deze achteruitgang als er reparatietechnieken bestaan. Een doeltreffende herstelling van een betonnen constructie moet gebaseerd zijn op een analytische methode. De eerste stap is de bepaling van de oorzaak van de achteruitgang, om daarna via de diagnosestelling de meest geschikte materialen en technieken te kiezen. Dankzij onze opgebouwde ongeëvenaarde expertise en BCCA certificaten niveau A en B voor de renovatie van betonconstructies, zijn we dé aangewezen partner voor uw betonrenovatie.

Heeft u een totaalproject en zoekt u een betrouwbare expert die de coördinatie op zich neemt van alle uitvoeringen? Onze ervaren project- en werfleiding staat u hier graag bij!
Maak een afspraak
Arthur Vandendorpe gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.