Arthur Vandendorpe
Arthur Vandendorpe
Werfnieuws

Nog een parel op het palmares van Arthur Vandendorpe nv

Met grootse fierheid kondigen we aan dat we de interieurrestauratie en stabiliteitswerken van deze pittoreske parel op ons palmares mogen plaatsen.  We voeren deze werken uit in opdracht van de gemeente Kruibeke en in samenwerking met het architectenbureau Team van Meer.

Het kasteel van Wissekerke te Kruibeke was één van de eerste kastelen in ons land in neogotische stijl waarbij de vroegere Empire-elementen waren geïntegreerd. De voorname status van Philippe Vilain XIIII en Zoe De Feltz aan het keizerrijk van Napoleon vereisten een waardige leefomgeving naar de toen heersende stijl en smaak, zoals het Empire.

Deze stijlkenmerken zijn tot op heden nog steeds overheersend aanwezig in het kasteel zoals in het grote salon, de vestibule, prachtig ingerichte kamers, een neogotisch appartement en de Egyptische zaal.

Deze hoogstaande, piekfijne afwerkingsgraad in verschillende zones bepalen de hoge moeilijkheidsgraad van onze werken. We moeten dus met uiterste zorgzaamheid deze werken uitvoeren.

Op de gelijkvloerse verdieping worden enkele minimale ingrepen uitgevoerd. De sanitaire ruimte en de keuken worden aangepakt, de granito vloer en de natuurstenen trappenpartij worden hersteld door onze eigen ploegen. De grootste uitdaging bevindt zich op de eerste en tweede verdieping. Voor deze restauratiewerken en stabiliteitsingrepen worden kinder- en moerbalken vervangen, hersteld of verstevigd en dienen we hierbij te werken boven gestucte plafonds met een zeer verfijnde afwerking.  Hiervoor maken we gebruik van een aangepaste onderstutting op maat gemaakt.  De ruimtes worden volledig gestript en vernieuwd om tot in de puntjes af te werken.  De schouwen in natuursteen worden grondig opgekuist en het kleinste scheurtje wordt hersteld.

Voor wie nieuwsgierig is naar verdere historiek van hoe in het kasteel werd geleefd, verwijzen wij u graag door naar dit filmpje! https://www.youtube.com/watch?v=CGMvSWk-GTY&t=39sb

 

 

Next news item
nv Arthur Vandendorpe toont...
Arthur Vandendorpe gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.