Arthur Vandendorpe
Arthur Vandendorpe
Werfnieuws

NV Arthur Vandendorpe start zijn eerste Design and Build opdracht!

Landhuis de Viron

Sint-Pieters-Leeuw

 

 

 

Na een administratief traject van twee jaar slaat Arthur Vandendorpe de handen aan de ploeg van een nieuw hoofdstuk in ons bedrijfsverhaal.

Onze eerste Design & Build opdracht is een feit! Voor de gemeente Sint-Pieters-Leeuw zullen wij het landhuis de Viron gelegen aan het Colomapark renoveren tot een stijlvolle bibliotheek.  In nauwe samenwerking met onze moedermaatschappij Van Laere en het ontwerpteam Helon – SDK – EVA en Socotec herbestemmen we deze neoclassicistische architectuur tot een openbare bibliotheek met plaats voor een toerismekantoor.  De binnenzijde van het bestaande volume wordt volledig gestript en ingevuld met een houtmassief draagstructuur, aangeleverd door ons zusterbedrijf LTS.  De uitbreiding naar het park toe gebeurt tevens door een houtmassief structuur die afsteunt op een betonnen kelder waarin een deel van de collectieruimte komt.  Uiteraard wordt het gebouw energetisch geoptimaliseerd en maken we gebruik van de krachten der natuur met een warmtepomp en fotovoltaïsche zonnepanelen.  Nog een twee jaar geduld en de Leeuwenaren kunnen zich op deze mooie locatie naar hartenlust ontspannen.

 

 

Next news item
Arthur Vandendorpe smukt de...
Arthur Vandendorpe gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.