Arthur Vandendorpe
Arthur Vandendorpe
Werfnieuws

nv Arthur Vandendorpe toont zijn kunde

Het was uitkijken naar het eindresultaat maar het mag gezien worden!

In mei dit jaar streken wij neer in de Plantentuin van Meise om het Rieten Huisje en de Vriendschapstempel grondig aan te pakken.

Het Rieten Huisje was de grootste uitdaging gezien er slechts nog een ruïne overbleef.  Op basis van de plannen uitgewerkt door Koplamp Architecten werd deze volledig opnieuw opgericht in opdracht van de Plantentuin.  De wanden kregen aan de binnenzijde opnieuw een binnenblad in baksteenmetselwerk en aan de buitenzijde een afwerking met breuksteen.  Door onze metsers werd hier flink aan gepuzzeld om de blokken in elkaar te laten passen.  Vervolgens doken onze timmerlui het bos in om de dakconstructie en luifel te realiseren en dit zelfs met heuse boomstammen die enkel ontschorst en lichtjes geschaafd werden.  Erna ging de rieten dakbedekking erop.  Het houten en metalen buitenschrijnwerk werd vakkundig hersteld.

Aan de ietwat verderop gelegen Vriendschapstempel was er minder ruwbouw te realiseren.  De voorgevel in natuursteen kreeg een grondige opsmukbeurt en zowaar nieuwe guirlandes in Franse natuursteen en dit volledig naar oorspronkelijk model.  Zowel het houten buitenschrijnwerk als alle wanden werden grondig gereinigd en opnieuw geschilderd.  Van de terrazzovloer binnenin werden de barsten hersteld en de hiaten aangevuld door onze eigen restauratrice.  Vervolgens werd deze grondig geschuurd en ontving deze een voedende nabehandeling.  Deze tempel straalt weer voor de komende jaren.

We zijn fier met ons ganse team deze twee verborgen pareltjes in de ruime Plantentuin in al hun glorie hersteld te hebben.

 

Next news item
nv Arthur Vandendorpe neemt...
Arthur Vandendorpe gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.