Arthur Vandendorpe
Arthur Vandendorpe
Werfnieuws

Nv Arthur Vandendorpe trekt naar de zee!

Op de Zeedijk van Wenduine zijn we sinds het zomerverlof volop de restauratie van Villa Malvina aan het uitvoeren.  Dit is één van de laatste Belle Epoque villa’s aan onze Belgische kust.  Tevens pakken wij het bijhorende achterhuis op een respectvolle manier aan.  Deze woning dateert van net voor de Eerste Wereldoorlog, namelijk 1913 net als de tweelingvilla Villa Elza.

Beide villa’s zijn beschermd.  Ze ontlenen hun naam aan de twee dochters van dhr Peeters.

Dhr Wouter Dewit en echtgenote Nathalie Govaert kochten de villa drie jaar terug en zien nu uit naar de restauratiewerken.  Deze werf wordt uitgevoerd in samenwerking met het architectenbureau BARO.

We werken op een respectvolle manier aan de originele historische elementen zowel in het interieur als het exterieur.  Beide zijn bepalend voor het elitaire karakter van de vakantiewoning (de bestemming van dit pand vanaf dag één).  Het houten buitenschrijnwerk wordt vervangen naar origineel model inclusief thermische en akoestische verbeteringen.

De restauratie van de voorgevel belooft – met een gelijklopende pathologie als de tweeling Villa Elza – een uitdaging te worden.  Deze is vermoedelijk grotendeels opgetrokken uit geprefabriceerde betonpanelen met gestileerd stucwerk.  Gaandeweg zal het nodige betonherstel bepaald kunnen worden aan de hand van onder andere fenolfthaleïne testen.

De natuursteenimitatie wordt aangevuld of hernomen.

Binnen worden de nieuwste technieken ingewerkt, herstellen we het verfijnd binnenschrijnwerk, het pleister- en lijstwerk en de houten vloeren.  Tevens neemt onze restauratrice het herstel van de marmergranito op zich.

Indien alles volgens schema verloopt, zouden tegen het zomerverlof van 2022 de toeristen op de Zeedijk dit pareltje in volle pracht en praal kunnen bewonderen.

 

Next news item
Met trots kunnen we aankond...
Arthur Vandendorpe gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.