Arthur Vandendorpe
Arthur Vandendorpe

Sint Salvatorschool - Gent

Gent

Dit project omvat de volledige renovatie & restauratie met inbegrip van een uitbreiding (nieuwbouw) van het voormalige klooster aan de St Salvatorstraat te Gent. De Sint Salvatorschool had grote nood aan bijkomend klasruimten, door de binnenstedelijke ligging was een grote uitbreiding niet aan de orde. Het bestaande klooster werd daarvoor getransformeerd naar een hedendaags schoolgebouw.

In het bestaande kloostergebouw werd de gelijkvloerse verdieping omgebouwd tot een refter. Bijzondere aandacht ging naar het bewaren van typerende elementen als plafonds & authentieke vloertegels. De eerste verdieping werd omgebouwd tot klaslokalen en de zolderverdieping kreeg een nieuwe invulling als polyvalente ruimte. Om energetische en akoestische redenen werd de dakconstructie volledige geïsoleerd maar bleef de oorspronkelijke spantconstructie zichtbaar.

Ter bevordering van de circulatie werd een nieuwbouw geïntegreerd aan de achtergevel van het bestaande pand. Hierin zijn het nieuwe trappenhuis en de sanitaire cellen opgenomen. Beide bouwstijlen en dito tijden worden duidelijk van mekaar onderscheiden door het gebouw van hedendaagse materialen (gevelpleister & baksteenmetselwerk) voor het nieuwbouwgedeelte.

Het waardevolle en karakteristieke houten schrijnwerk van de voorgevel werd in onze eigen schrijnwerkerij vakkundig gerestaureerd.

Arthur Vandendorpe nv stond in voor de volledige ruwbouw & afwerking inclusief de pilootopdracht ter coördinatie van de nevenaannemingen technieken.

Bouwheer vzw Impuls, Vrije Basisschool Sint Salvator
Architect AVA & Partners
Volgend project
Sint Michielskerk - Gent
Arthur Vandendorpe gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.