Arthur Vandendorpe
Arthur Vandendorpe

Sint Theresiakapel

Middelkerke

Arthur Vandendorpe NV ontving na een openbare aanbestedingsprocedure de opdracht voor de restauratie van de St Theresiakapel te Middelkerke. Deze modernistische noordzuid georiënteerde kapel is gelegen tussen de Leopoldlaan en de  Albertstraat. Ze werd opgericht medio 1932-1933 ten behoeve van het toenemend aantal badgasten, naar ontwerp van architect A.V. Fobert (Oostende).

In samenwerking met het ontwerpteam van Bureau Felix & Partners te Oostende werd een grondige exterieur- en interieurrestauratie uitgevoerd. Onze vaklui stonden in voor het vernieuwen van de volledige dakbedekking in tegelpannen. De volledige gevel werd vakkundig gereinigd waarbij ook dorpels & dekstenen in architectonisch beton werden gerestaureerd en vervangen waar nodig.

Ook de binnenzijde kreeg een opfrisbeurt waarbij de binnenwanden werden gereinigd door middel van een droge reinigingsmethode.

Bouwheer Kerkfabriek Sint Willibrordus
Architect Felix & Partners
Volgend project
Hoge Mote - Ronse
Arthur Vandendorpe gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.