Arthur Vandendorpe
Arthur Vandendorpe

Villa Voortman - Gent

Villa Voortman is de herenwoning van de gelijknamige familie, gelegen bij hun katoendrukkerij in Vogelenzang te Gent. Het pand uit 1836 is een beschermd monument en bouwkundig erfgoed. Nv Arthur Vandendorpe zorgde voor een spectaculaire restauratie van zowel interieur en exterieur, waardoor het gebouw terug een eyecatcher is geworden in stad Gent.
We voerden een uitgebreid vooronderzoek uit, waarna de restauratie in samenwerking met het agentschap Onroerend Erfgoed van start ging. Buiten vernieuwden we de (zinken) daken, vernieuwden het merendeel van het houten schrijnwerk naar origineel model en smukten de gevels op.
We restaureerden tevens het volledige interieur. We voerden een kleuronderzoek uit, om de originele kleuren uit de empirestijl te hernemen in de salons en kamers. Er werd zowel marmerimitatie, houtimitatie (mahonie, eik en esdoorn) als natuursteenimitatie toegepast. We restaureerden de houten lambrisering, de smeedijzeren balustrades, de moulures in kalkpleister, het behangpapier, de houten trapspijlen en het stucwerk van het plafond. We plaatsten de originele vloeren terug, in combinatie met nieuwe cementtegels.

Bouwheer Villa Haletra VZW
Architect Ava Partners Architects & Planners CVBA
Volgend project
Halfportaalkraan - Oostende
Arthur Vandendorpe gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.