Arthur Vandendorpe
Arthur Vandendorpe

Weststraattrap - Blankenberge

De huidige Weststraattrap is een stenen exemplaar dat de oorspronkelijke houten trap uit 1882 heeft vervangen. De monumentale trap naar de Zeedijk werd in 1987 beschermd als monument. Na eerdere werken bleken de openbare toiletten onder de trap niet waterdicht. Het team van Arthur Vandendorpe demonteerde de tredes, leuningen en balusters in blauwe hardsteen, om zo de betontrap te kunnen egaliseren en herstellen. We plaatsten een waterdichting over de volledige trap en monteerden de blauwe hardsteen opnieuw.

De tweede fase van de werken omvatte de reiniging en het herstel van de natuursteen, de injectie tegen opstijgend vocht, het vernieuwen van het sanitair (met inbegrip van de vloeren, sanitaire cabines, aan- en afvoeren) en de vernieuwing van elektriciteit en HVAC.

De slotfase bestond uit het installeren van nieuw buitenschrijnwerk, het pleisterwerk in kalkmortel, het aanbrengen van schijnvoegen in de buitengevels en het binnen- en buitenschilderwerk.

Bouwheer Stad Blankenberge
Architect Ava partners Architects & Planners CVBA
Volgend project
Villa Voortman - Gent
Arthur Vandendorpe gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.