Arthur Vandendorpe
Werfnieuws

Sint-Dionysiuskerk (Moerkerke) toe aan renovatie

Sint-Dionysiuskerk (Moerkerke) toe aan renovatie

De buitenschil van de kerk te Moerkerke (Damme) was toe aan een grondige opknapbeurt. Tijdens het voorbije jaar hebben wij de Sint-Dionysiuskerk dan ook onder handen genomen.

De vele witsteenconsoles die verwerkt zitten in de gevel en dekstenen vertoonden barsten of werden beschadigd doorheen de tijd. Met behulp van de nodige vakkennis en technische bekwaamheid van onze mannen werden deze consoles in ere hersteld en waar nodig volledig vervangen.

Meerdere leien in de dakvlakken werden aangevuld en kapotte leien werden vervangen om de aanwezige waterinfiltraties teniet te doen. Daarnaast werden de aansluitingen met de naastliggende gevels voorzien van nieuwe loden solins om zo een waterdicht geheel af te leveren. Twee dakvlakken werden volledig vernieuwd daar de onderliggende structuur en/of de leien in heel slechte staat waren en dus niet behouden konden blijven.

Het reinigen van de wisteenconsoles, het hervoegen van de kerktoren en het schilderen van de goten en het buitenschrijnwerk hebben ervoor gezorgd dat de kerk terug een frisse uitstraling heeft voor de komende jaren.

Start der werken: eind 2017

Einde der werken: november 2018

Next news item
Nieuwe klokkestoel in de sp...
Arthur Vandendorpe gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.