Arthur Vandendorpe
Arthur Vandendorpe
Werfnieuws

Villa Voortman - Gent

Sinds september vorig jaar zijn we druk in de weer met de totaalrestauratie van villa Voortman te Gent in opdracht van vzw Villa Haletra Veilige Have in samenwerking met architectenbureau AVA Partners.

Alle leien daken en topbekroningen in zink worden vernieuwd naar oorspronkelijke uitvoering.  Deze stadswoning werd in opdracht van de familie Voortman opgetrokken in 1816 in empirestijl naast hun imposante katoenfabriek die inmiddels plaats gemaakt heeft voor seniorenflats.

Sinds 1995 is dit pand geklasseerd als stadsgezicht en hierdoor gaat er dan ook veel aandacht naar het houten buitenschrijnwerk dat uitgewerkt wordt naar oorspronkelijk model mits thermische en akoestische verbeteringen.  De schrijnwerkers uit ons atelier zijn dan ook terecht fier op het vakmanschap dat afgeleverd kan worden.  Het zijn echte pareltjes en unieke stukken.

Op de werf zelf herstellen onze timmermannen het buitenschrijnwerk dat in situ gerestaureerd wordt.

Het metselwerk en natuursteen aan de buitengevels wordt door onze metsers grondig aangepakt.  Onze steenrestauratrice herstelt minutieus de statige terracotta sphinx die de witte gevels hun pracht geven.

Een uitgebreide reeks kleuronderzoeken uitgevoerd door onze interieurspecialisten heeft de kleurkeuze mee bepaald.

Jammergenoeg werden de rijkelijk versierde salons veelvuldig overkwast hetgeen het budgettair onmogelijk maakt alles vrij te leggen.

Nog een groot jaar werk en de villa zal zowel binnen als buiten in al zijn glorie hersteld zijn.

 

Next news item
Nv Arthur Vandendorpe lance...
Arthur Vandendorpe gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.