Arthur Vandendorpe
Arthur Vandendorpe
Werfnieuws

Werken Huysmanshoeve op kruissnelheid

 

De Keet – spelen met baksteen, lucht en licht

Deze nieuwbouw, met zijn claustra metselwerkverband en schuin metselwerk is DE blikvanger bij het binnenkomen van de site. De hoge schouw is eigenlijk geen schouw maar een opslagsilo. Dit voor de houtsnippers die dienen als brandstof voor de verwarming van de dwarsschuur en koestal. Langs ondergrondse leidingen wordt het verwarmde water verspreid.

Het open gedeelte van de keet zal dienst doen als opslag van werkmaterieel van het plattelandscentrum. Dankzij het claustra verband kan er tevens genoten worden van een mooi lichtspel en gekke perspectieven.

De Dwarsschuur – herstel originele houten kapconstructie

Na de broodnodige onderschoeiingswerken van zijn gescheurde muren kon gestart worden met de restauratie van de kapconstructie van de dwarsschuur. Dit met oog voor detail voor de manier waarop deze origineel samengesteld was. Het vervolledigen en restaureren hiervan is te danken aan de vakkundige schrijnwerkers die Arthur Vandendorpe rijk is. De adequate logistiek werd binnen en buiten opgesteld waarna het volledige dak werd afgedekt met multiplexplaten. Hier bovenop werden de LVL-balken aangebracht om de levensduurte van het daarop nieuw aangelegde sarkingdak met boomse pannen te verzekeren. Dankzij de 60 op maat gemaakte dakraampjes worden de gerestaureerde spanten prachtig uitgelicht.

 

Next news item
Arthur Vandendorpe zet koer...
Arthur Vandendorpe gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.